dissabte, 18 de novembre de 2017
Plaça Ajuntament, 1, Benavent de Segrià - 25132
Telèfon: 973777611 Fax: 973777627

Gastronomia

COQUES A LA CASSOLA


Foto

Ingredients:

500 g de farina, 250g de sucre, 1got d'oli, 1 dotzena d'ous, 25 g. de matafaluga, 25g. de saliàndria, un pessic de sal.


optatiu: essència de llimó, una copeta d'anís


 

Recepta:

1. Bull la saliàndria i la matafaluga en 1/4 de litre d'aigua durant 5 minuts, cola-ho i reser va el suc perquè es refredi.


2. En un recipient aboca l'aigua freda, els ous, un sarpat de sucre, l'anís, una mica d'essència de llimó, una mica d'oli i una mica de sal i vés-hi tirant farina remenant-ho, fins que la pasta no n'admeti més. Ha de quedar una pasta espessa i homogènia.


3- Una vegada feta la massa, divideix-la en unes quantes boles, que s'han de deixar reposar una estona amb un drap moll a sobre perquè no s'assequi la pasta.


4-Agafa porcions de la pasta i les hi tires un raget d'oli. Vés-les treballant, amassant-les, com si es volgués fer un panet i deixa-les reposar amb unes gotetes d'oli a sota perquè no s'engaxin.


5-Un cop hagis treballat tota la massa i tinguis les porcions del que seran les orelletes, comença per la primera que has treballat i estira-la amb un rodet fins que quedi ben fina. Posa-la en una paella grossa amb oli ben calent fins que quedi daurada, retira-la, deixa-la refredar una mica i tira-hi sucre per damunt. Repeteix aquest procés amb la resta dels muntets de pasta.

Mapa Web